Öt éven belül minden közigazgatási szolgáltatást a világhálón intézhetünk?

2019. október 1., 09:48

A Digitális Átalakulás Minisztériumának tervei szerint öt éven belül minden közigazgatási szolgáltatást online lehetne igénybe venni –jelentette ki Olekszandra Bornyakova miniszterhelyettes, akit az Ekonomicsna Pravda idéz.

„A tervünk: 5 év – 100% online szolgáltatás. A szolgáltatások 20%-ához egyáltalán nem lenne szükség hivatalnokok közreműködésére. Az év végéig körülbelül 20 szolgáltatást indítunk el” – közölte Bornyakova Lembergben (Lviv), a Digital Transformation of Ukraine című rendezvényen.

A miniszterhelyettes a prioritások egyikének nevezte egyszerűbbé tenni a természetes személyként vállalkozók számára vállalkozásuk megszüntetését, illetve a gazdasági tevékenységek besorolásának módosítását, „miután a jelenlegi eljárás abszurd”.

Az Ekonomicsna Pravda emlékeztet, korábban Mihajlo Fedorov digitális átalakulásért felelős miniszterelnök-helyettes az Ukrajinszka Pravdának adott interjújában arról beszélt, hogy az „állam az okostelefonban” elképzelés megvalósításához 1,5-2 éven belül el szeretnék érni, hogy az országban teljes legyen a szélessávú internettel való lefedettség.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)