Öten haltak meg a Lemberg melletti repülőgép-balesetben

2019. október 4., 18:16

Kényszerleszállást hajtott végre ma reggel Lemberg (Lviv) közelében egy AN–12 típusú teherszállító repülőgép – jelentette az UNIAN hírügynökség.

A Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) tájékoztatása szerint kijevi idő szerint 7 óra 10 perckor kapták a hírt, hogy leszálláshoz készülődve, 13,7 kilométerre a Lviv Nemzetközi Repülőtértől eltűnt a radarképernyőkről egy AN–12-es repülőgép.

7 óra 29 perckor a legénység egyik tagja jelentette, hogy a repülőgép kényszerleszállást hajtott végre. A mentőalakulatok 7.46-kor bukkantak rá a gépre 1,5 kilométerre a kifutópályától és megkezdték a mentést.

A gép fedélzetén hétfős személyzet tartózkodott. A lembergi repülőtér tájékoztatása szerint az AN–12-es a spanyolországi Vigóból a törökországi Isztambulba tartott, s utántöltésre készült leszállni Lembergben.

Valamivel később Vladiszlav Kriklij infrastrukturális miniszter a Facebook közösségi oldalon azt írta, hogy ötre nőtt a baleset halálos áldozatainak száma. Közölte azt is, a kényszerleszállásra azért került sor, mert elfogyott a repülőgép üzemanyaga.

Az ügyben vizsgálat indult.

(unian.ua/Kárpátalja)