Kevesebb új haszongépjárművet vásárolnak az ukránok

2019. október 8., 12:47

Az új haszongépjárművek eladása Ukrajnában január–szeptemberben 7%-kal, 8,7 ezer autóra csökkent 2018 azonos időszakához képest – jelentette az UNIAN hírügynökség az Ukravtoprom egyesülés sajtószolgálata nyomán.

Ugyanakkor szeptemberben 1054 új haszongépjárművet értékesítettek az ukrán piacon. Az elmúlt év azonos időszakához képest a szeptemberi kereslet a tehergépkocsik és speciális járművek iránt közel 8%-os növekedést mutat.

Az Ukravtoprom statisztikái szerint az elmúlt hónapban, akárcsak egy évvel ezelőtt, Renault típusú gépkocsikat állítottak forgalomba leggyakrabban, amelyek eladása 23%-kal 231 darabra nőtt. A második helyen az értékesítés 8%-os csökkenése ellenére továbbra is a Fiat áll, amely 122 eladott járművel zárta szeptembert. A hatodik helyről a harmadikra lépett elő 91 értékesített járművel a MAZ. Ez 40%-os eladásbővülést jelent múlt év szeptemberéhez képest. A negyedik helyen a Mercedes-Benz zárt, amely 79 új haszongépjárművel gyarapította az ukrajnai járműállományt (6%-os csökkenés 2018 szeptemberéhez képest). A TOP 5-be került még a MAN, amely 76 járművet értékesített az ukrán piacon (ez mindjárt 2,4-szeres növekedés az elmúlt esztendőhöz képest).

Az UNIAN emlékeztet, az Ukravtoprom adatai szerint az új haszongépjárművek értékesítése 2018-ban Ukrajnában 20%-kal nőtt 2017-hez képest.

(unian.ua/Kárpátalja)