Az államfő módosította a diplomaták kinevezésének rendjét

2019. október 10., 16:07

Volodimir Zelenszkij elnök szűkítette azon külpolitikai tisztségek körét, amelyek esetében a jelöltek személyét előzetesen egyeztetni szükséges az államfővel – jelentette az UNIAN hírügynökség az elnök idevágó rendelete nyomán.

A dokumentum értelmében a jövőben mindössze három tisztség betöltése esetén lesz szükség az elnök előzetes hozzájárulására.

„Megállapítani, hogy az ukrán külügyminiszter első helyettesi, helyettesi és Ukrajna főkonzuli tisztségére jelöltek személye előzetesen egyeztetendő az elnökkel” – áll a rendeletben.

Így lekerültek a listáról a következő tisztségek: az ukrán külügyminisztérium szervezeti egységének vezetője, tanácsadó-megbízott; ukrán diplomáciai külképviselet tanácsadója külföldi országban és nemzetközi szervezetnél; a Külügyminisztérium égisze alatt működő Ukrán Diplomáciai Akadémia rektora, első rektorhelyettese, rektorhelyettese. 

Az UNIAN korábban jelentette, hogy Vadim Prisztajko külügyminiszter egyeztette Volodimir Zelenszkij elnökkel 20 nagykövet kinevezését.

(unian.ua/Kárpátalja)