Megkezdődtek az október 14-re meghirdetett fővárosi tiltakozások

2019. október 14., 15:19

Tiltakozók a hadsereg kivonásának megakadályozását követelik Kijevben, az Elnöki Hivatal épülete előtt zajló tüntetésen – jelentette a korreszpondent.net az Ukrinform nyomán.

„Azért gyülekeznek ma az emberek az Elnöki Hivatal előtt, hogy rávegyék az elnököt, ne tegyen hibás lépéseket az ukrán haderő kivonásával az ukrán földről. Ne hagyja az ukrán településeket a »szürke zónában«, ahol veszélynek lesznek kitéve” – mondta el Andrij Teterev, a Mirotvorec zászlóalj volt parancsnoka, a kisebbik kormánypárt, a Népi Front egykori parlamenti képviselője.

A tiltakozó akcióban egyelőre néhány tucatnyian vesznek részt, köztük a front menti zóna lakói, menekültek, veteránok. A résztvevők elhelyezték az Elnöki Hivatal épülete alatt az Ellenállás a Kapitulációnak Mozgalom plakátját, ukrán zászlókat lobogtatnak, a soraikba állók karjára sárga ragasztószalagot ragasztanak.

Az akció résztvevői csatlakozni szándékoznak a délután 16 órára meghirdetett Nem a kapitulációra elnevezésű akcióhoz.

Korábban Volodimir Zelenszkij elnök felszólította az Ukrajna védelmezője napjára tervezett akciók résztvevőit, hogy ne dőljenek be „azok provokációinak, akik nagyon szeretnének ékesszóló felvételt készíteni az orosz televízió számára”.

(korrespondent.net/Kárpátalja)