Az ODA visszautasította Izsnyéte munkácsi OTH-hoz való tartozását

2019. október 18., 15:24

A Munkácsi Városi Tanács levélben értesült arról, hogy a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció (ODA) visszautasította Izsnyéte munkácsi egyesült területi közösségéhez (OTH) való tartozását.

A határozatot aláírta az ODA jelenlegi vezetője, Ihor Bondarenko is. Az információk szerint a visszautasítás nem végleges, azért nem kapták meg az engedélyt, mert a község önkéntes csatlakozásához szükséges határozattervezeti okmányok nem feleltek meg az elvárásoknak.

Az ODA szeptember 26-i döntése alapján az Izsnyétei Községháza papíron már csatlakozott a Munkácsi járás gorondi közigazgatási egységéhez, azonban a Munkácsi Városi Tanács is hozott egy rendeletet, melyben megengedi a település önkéntes csatlakozását a munkácsi közigazgatási községhez – szintén szeptember 26-án. A Munkácsi Városi Tanács döntéshozatalakor az ODA határozata még nem volt nyilvános, ezért nem is lépett hatályba. Ennek értelmében az ODA kiküldte a szükséges okmányok listáját a Munkácsi Városi Tanácsnak, melyekre szükségük lesz az említett település önkéntes csatlakozásához.

(mukachevo.net/VV)