Új megbízást kaptak a megyei kormányzók a miniszterelnöktől

2019. október 18., 12:36

Olekszij Honcsaruk miniszterelnök a helyi infrastruktúra fejlesztésének megtervezésével bízta meg a megyei állami adminisztrációkat (ODA) – derül ki az Ukrajinszka Pravda Zsittya (Élet) című mellékletének összeállításából.

Ezek szerint

- minden településtársulásnak (OTH) rendelkeznie kell bázisiskolával és autóbusszal az iskolások szállítására,

- minden gyermeknek óvodába kell járnia,

- a családorvos és a felcser legfeljebb 7 kilométerre lehet,

- a közigazgatási szolgáltató központoknak elérhetőeknek kell lenniük 30 perc alatt, a szakellátásnak 60 perc alatt.

A kormány ezeket a helyhatósági szervekkel szemben támasztott követelményeket Akcióprogramjában fogalmazta meg. Az infrastruktúrahálózat fejlesztésének részletes terveit december 10-ig kell kidolgozniuk a megyei állami adminisztrációknak – minderről a kormányzók számára rendezett minapi tanácskozáson esett szó, amelyről Olekszij Honcsaruk miniszterelnök a Facebook közösségi oldalon számolt be.

„A mai infrastruktúrahálózat nem teszi számunkra lehetővé terveink megvalósítását – elavult és nem felel meg a modern követelményeknek” – jelezte Honcsaruk.

A kormányfő elmondta, olyan tervezeteket várnak, amelyeken egyértelműen fel van tüntetve, hol kell iskolát, hol óvodát, s hol rendőrőrsöt létrehozni.

„Ez alatt a másfél hónap alatt csapatunk a történelem során először tüntette fel az ország térképén a teljes infrastruktúrát, ami több mint 110 ezer objektumot jelent: iskolákat, óvodákat, kórházakat, rendőrségi őrszobákat. Az összes ODA-vezető részvételével rendezett mai konferenciahíváson bemutattuk ezt a térképet és megküldtük a megyéknek” – tette hozzá a miniszterelnök.

Honcsaruk szerint ezek teljesen világos célok, amelyek már a közeljövőben hozzáférhetővé válnak minden polgár számára.

(life.pravda.com.ua/Kárpátalja)