A parlament előtt a szerencsejáték-törvény

2019. október 19., 12:59

A miniszteri kabinet benyújtotta a Legfelső Tanácsnak a szerencsejáték-üzlet ukrajnai legalizálásáról szóló jogszabály tervezetét – jelentette a Dzerkalo Tizsnya hetilap (DT) internetes változata a kormány sajtószolgálata nyomán.

A jogszabálytervezet szövegét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A parlament weboldalának tanúsága szerint a dokumentumot továbbították az illetékes bizottságnak véleményezésre.

A kormány a törvénnyel szeretné korlátozni az illegális szerencsejáték terjedését Ukrajnában.

„A szerencsejáték-üzlet legalizálása azt is lehetővé teszi, hogy a költségvetés akár 5 milliárd hrivnya bevételre tegyen szert, azonban a várható költségvetési bevételek végleges számadatai attól függnek majd, hogy a képviselők milyen formában fogadják el a törvényt” – mutatnak rá a kormánynál.

A kabinet sajtóközleménye szerint a dokumentum korlátozza a kiadható engedélyek, a játéktermek és a játékberendezések számát. Játéktermek létesítését csak 3–5 csillagos szállodákban engedélyeznék (kaszinókét csak ötcsillagos szállókban). Kötelezővé tennék a játékosok azonosítását a tétek megtételekor és a nyeremények kifizetésekor, valamint a nyeremények regisztrálását az online monitoring rendszerben, amelyet az adóhatóság fog működtetni.

A DT emlékeztet, hogy Ukrajnában 2009-ben tiltották be a szerencsejáték-üzletet.

(zn.ua/Kárpátalja)