Fordulat a bíró részvételével történt balesetben

2019. október 31., 10:17

Amint arról hírt adtunk, hétfőn reggel súlyos közúti baleset történt az Ungvárt elkerülő úton, a Shell tankolóállomás mellett. Egy Mercedes-Benz és egy Renault Megane típusú gépkocsi ütközött.

Az előzetes információk szerint a Renault hajtott át szemközti sávba. A másik autót egy ungvári bíró vezette, ő nem sérült meg. Azóta kiderült, hogy a Reaultban hátulról nagy sebességgel hajtott bele a bíró által vezetett Mercedes. Vitalij Hlahola újságíró Telegram-oldalán tette közzé a bővebb információt, amit az egyik nő utas telefonon közölt:

„Hárman utaztunk az autóban: a fiam vezette a Renault-t, én és az unokám a hátsó ülésen. Mi a fiammal be voltunk kötve, a kardiológiai központba tartottunk, ahol koszorúérműtétet (bypassműtét) kellett, hogy elvégezzenek rajtam. A fiam közel 20 éve Belorusszban él, a műtét miatt utazott haza, pénzt hozott. Técsőtől óvatosan vezetett, minden szabályt betartva, mivel Belorusziában sok a kamera, nagyon szigorúan veszik a közlekedési szabályokat. Ungvár előtt hátulról belénk hajtott egy autó. Az ütközés olyan erős volt, hogy a miénk fejtetőre állt, majd visszafordult a kerekeire. Én csodával határos módon nem sérültem meg. Ki sem szálltam, amíg a helyszínre nem ért a mentő és a rendőrség. A fiam súlyos fejsérüléseket szenvedett, látszott a koponyacsontja. Az autóban volt egy férfi kézitáska az okmányokkal és 1200-1300 dollárral a műtétemre. Most sem az okmányokat, sem a pénzt nem találjuk.”

A baleset másik résztvevője, Tamaz Demetradze bíró elfoglaltságára hivatkozva nem kommentálta az esetet.

(mukachevo.net/RV)