Tizenkét migránst fogtak a Beregszászi járásban

2019. november 4., 09:37

A hatóságokat vasárnap koraeste a 102-es vészhívószámon értesítették az Állami Határőrszolgálat munkatársai, hogy járőrük a határtól 300 méterre elfogta illegális bevándorlók egy csoportját – jelentette a Zakarpattya Online.

A helyszínre kiszállt a beregszászi rendőrőrs operatív nyomozócsoportja. Megállapítást nyert, hogy a külföldiekből álló csoportot egy 36 éves beregszászi lakos vezette. A migránsoknak nem voltak okmányaik, amelyek alapján meg lehetett volna állapítani személyazonosságukat, illetve amelyek feljogosították volna őket, hogy Ukrajna területén tartózkodjanak.

A kárpátaljai kísérőt kihallgatja a rendőrség. Vele kapcsolatban felmerül a Büntetőtörvénykönyv 332. cikkelyében leírt tényállás megvalósulása (személyek törvénytelen átjuttatása Ukrajna államhatárán).

A külföldieket elszállították a Munkácsi Határőrosztagnak az illegális bevándorlók ideiglenes fogva tartására szolgáló központjába. A rendőrség vizsgálja, miként és mi célból kerültek a külföldiek Kárpátaljára, illetve milyen jogon tartózkodtak a megyében – közölte a megyei rendőrség kommunikációs osztálya.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)