Mostantól a vércsoportot is feltüntetik a járművezetői engedélyben

2019. november 5., 12:37

Ukrajnában a jövőben kötelezően fel fogják tüntetni a járművezetői engedélyben a vércsoportra és az Rh-faktorra vonatkozó információkat – jelentette az UNIAN hírügynökség a Belügyminisztérium Fő Szolgáltató Központjának tájékoztatása alapján.

Mostantól mindazoknak, akik a belügyi szolgáltató központokhoz fordulnak járművezetői engedélyük cseréjét, megújítását kérve, illetve akik átmentek a járművezetői vizsgán, olyan jogosítványt fognak kiadni, amelyben kötelezően fel lesz tüntetve vércsoportjuk és az Rh-faktor – derül ki a Facebook közösségi oldalon megjelent tájékoztatásból.

Megjegyzik, a Belügyminisztérium szolgáltató központjának adminisztrátora ezeket az adatokat a 083/o forma szerinti orvosi igazolásban megadott információk alapján tünteti fel az új jogosítványban. Felhívják a figyelmet arra is, hogy ez az igazolás része annak a dokumentumcsomagnak, amelyet az állampolgárnak kötelezően be kell nyújtania a Belügyminisztérium szolgáltató központjának a fent említett közigazgatási szolgáltatások igénybevételekor.

A közlemény kitér arra, hogy az újítás október 19-től van érvényben, miután hatályba lépett a 320. számú, 2019. április 3-i kormányrendelet. 

Az UNIAN emlékeztet, hogy Ukrajnában a napokban megváltoztak a jogosítvány kiadásának szabályai.

(unian.ua/Kárpátalja)