ZNO: Megjelentek a szabályok és a követelmények

2019. november 7., 16:56

Az Ukrán Oktatásminőség-ellenőrzési Központ weboldalán közzétették a 2020. évi külső független értékelés (ZNO) szabályait és követelményeit – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

A szabályok minden ZNO-tárgy esetében megadják a teszt struktúráját, a feladatok számát és típusát, a tesztpontok felszámításának módját és az elérhető maximális pontszámot, valamint a teszt teljesítéséhez rendelkezésre álló időt.

Így például megtudhatjuk, hogy ukrán nyelvből és irodalomból összesen 58 kérdést tartalmaz majd a teszt: 33 kérdést nyelvből, 24-et irodalomból, és egy úgynevezett „nyitott” feladatot, amelyre részletes választ kell adnia a vizsgázónak. A feladatok megoldására 180 perc áll rendelkezésre.

Matematikából 35 feladatból áll a teszt, történelemből 60-ból. Történelemből 30 kérdés vonatkozik majd Ukrajna történetére az őskortól a XIX. század végéig, és további 30 a XX. század, valamint a XXI. század elejének történéseire. Matematikából 180 perc, történelemből 150 perc áll a vizsgázók rendelkezésére.

Az idegennyelv-tesztek egyaránt 59 feladatból állnak, amelyek négy részre oszlanak. A teszttel 150 perc alatt kell megbirkózniuk az érettségizőknek.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)