Oroszul is sugároznának műsort a Donyec-medence megszállt területeire

2019. november 11., 09:37

Három hónapon belül megoldható, hogy a megszállt területek nagyobbik részére eljusson az ukrán televízió adása és ez a csatorna kétnyelvű lehet – idézi az Ukrajinszka Pravda Volodimir Borogyanszkij kulturális, ifjúsági és sportminisztert, aki az 1+1 tévécsatorna Pravo na vladu (A hatalomhoz való jog) című műsorában beszélt a témáról.

„Tudjuk, hogyan juttassuk el az adást a megszállt területek lakosságának közel 80%-ához, végeztünk már kísérleteket, tudjuk, hogyan kell csinálni ezt, meg is tesszük, és ott lesz a jel. Három hónap alatt meg tudjuk csinálni ezt. … De nemcsak a jel lényeges, hanem az is, hogy miről fogunk kommunikálni az ottlakókkal” – közölte a miniszter.

Borogyanszkij jelezte, hogy állami tévécsatorna fog sugározni az ideiglenesen megszállt területekre.

„Az első szakaszban ez egy szórakoztató és információs csatorna lesz, amely egyesíti a legjobb ukrán szórakoztató műsorokat és az információs műsorszórást, amely állami műsorszórás lesz. Világos elképzelésünk van arról, hogyan történik majd ez” – mondta el Borogyanszkij.

A miniszter igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy lehetségesnek tartja-e az orosz nyelvű sugárzást.

„Elképzelhetőnek tartom a kétnyelvű sugárzást. Általában úgy tűnik számomra, hogy le kell mondanunk az „orosz nyelvű csatorna” besorolásról. … Ez véleményem szerint kétnyelvű csatorna” – jelentette ki Borogyanszkij.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)