Ismét Petruska lett a Beregszászi Járási Állami Adminisztráció vezetője

2019. november 13., 12:57

Volodimir Zelenszkij elnök erre vonatkozó rendelete az Elnöki Hivatal weboldalán jelent meg – írja a hírről beszámoló mukachevo.net.

November 12-én Zelenszkij első rendeletével felmentette tisztségéből Petruska Istvánt, a Beregszászi Járási Állami Adminisztráció vezetőjét, mivel lejárt megbízatási ideje. Azonban következő rendeletével, még ugyanaznap, az államfő visszahelyezte Petruskát hivatalába, a járási állami adminisztráció élére.

A mukachevo.net emlékeztet, hogy az előző megyei kormányzó, Hennagyij Moszkal idején is Petruska István volt a beregszászi járási közigazgatás vezetője, s a legutóbbi elnökválasztás idején Petro Porosenkót támogatta.

A Zakarpattya Online felidézi, hogy Petruska Istvánt, a Népi Front párt beregszászi járási vezetőjét Olekszandr Turcsinov megbízott elnök nevezte ki a járási adminisztráció élére 2014. április 19-én. Az új járási vezetőt Valerij Luncsenko iktatta be hivatalába, aki a Népi Front „kvótája” alapján lett megyei kormányzó Kárpátalján.

2014. szeptember 20-án Petro Porosenko elnök felmentette tisztéből Petruskát, helyét Kincs Gábor foglalta el. 2015. augusztus 10-én Porosenko elnök egyszerre kilenc járási adminisztrációvezetőt nevezett ki Kárpátalján, ekkor ismét Petruska István került a Beregszászi Járási Állami Adminisztráció élére. Ezúttal Hennagyij Moszkal, a megye akkori új kormányzója iktatta be hivatalába az régi-új beregszászi járási adminisztrációvezetőt.

(mukachevo.net/zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)