Tiszteletbeli doktori címet kapott Volodimir Szmolanka

2019. november 15., 11:36

Volodimir Szmolanka, az Ungvári Nemzeti Egyetem rektora Szegeden az egyetem szenátusának ünnepi ülésén Senstor Honoris Causa címben részesült.

Az Ünnepi Szenátusülést az Egyetem Napja alkalmából november 9-én, szombaton a Szegedi Tudományegyetemen tartották. A szegedi egyetem nagyra értékelte a professzor tevékenységét, aki tapasztalt orvos, tudományos koordinátor, magasan képzett idegsebész és az Ungvári Nemzeti Egyetem rektora. Dr. Volodimir Szmolanka tudományos tevékenységét 12 kézikönyvfejezet és 139 közlemény jelzi. Rendszeres előadója az Európai Neurológiai Társaság üléseinek, tagja az Európai Idegsebészeti Társaságok (EANS) Training Bizottságának. Szerkesztőbizottsági tagja szakmai folyóiratoknak, tagja az Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia Speciális Idegsebészeti Bizottságának, jelenleg az Ukrajnai Idegsebészeti Társaság elnöke.

Mivel az SZTE ÁOK Idegsebészeti Klinikájának éppúgy a vaszkuláris idegsebészet a fő profilja, mint az ungvári Idegsebészeti Klinikának, ezért számos kapcsolódási pont van a két egészségügyi intézmény között mind a betegellátás, mind a kutatás, mind a szakemberképzés területén.

Az ünnepségen adták át a Senator Honoris Causa és a Doctor Honoris Causa kitüntető címek mellett a Pro Universitate-, a Klebelsberg Kunó-, valamint a Pro Laudanda Promotione-díjat és számos elismerő oklevelet.

(0312.ua/RV)