Friss információk a balaklijai robbanások áldozatairól

2019. november 16., 08:29

Nőtt a balaklijai robbanásokban megsérült ukrán katonák száma – jelentette pénteken este az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkarának sajtószolgálata nyomán a Korreszpondent.net.

„A pontosított információk szerint a Központi Tüzérségi Ellátási Bázis műszaki területén bekövetkezett rendkívüli helyzet következtében: két tűzszerész katona meghalt; az Ukrán Fegyveres Erők öt tűzszerész katonája megsebesült – egyikük állapota súlyos, eggyé közepesen súlyos, háromé enyhe súlyosságú” – áll a sajtószolgálat közleményében.

A baleset helyszínére indult a vezérkar operatív csoportja, élén Szerhij Kornyijcsuk altábornaggyal, a fegyveres erők vezérkari főnökének helyettesével.

A Korreszpondent.net emlékeztet, hogy november 15-én a helyi sajtó jelentette, Balaklijában robbanások történtek lövedékek szállítása közben. Később a vezérkar közölte, hogy két katona életét vesztette, négyen pedig megsebesültek a lőszermaradványok megsemmisítése során. A hatóságok felszólították a lakosságot, hogy őrizze meg nyugalmát.

(korrespondent.net/Kárpátalja)