Emelné a képviselők bérét a házelnök

2019. november 21., 16:03

A parlamenti képviselők bérének nagyobbnak kellene lennie a jelenlegi 35-40 ezer hrivnyánál, bár ő maga megelégszik ezzel a fizetéssel – jelentette ki Dmitro Razumkov, a Legfelső Tanács elnöke az Ukrajinszka Pravdának adott interjújában.

„Nem beszélhetünk 40 ezer hrivnyás fizetésről – 35 000-40 000 hrivnya egy országban, ahol 10 000 hrivnya az átlagbér, túl „kevés”. Ezért nem is így fogalmazok. A bér nem túl magas azokhoz a kísértésekhez képest, amelyek a népképviselőket érhetik. Úgy gondolom, idővel változtatni kell ezen” – mondta Razumkov.

A házelnök szerint két dologra van szükség ahhoz, hogy az emberek szakszerű és hatékony munkát végezzenek: normális motivációra, ami egyebek mellett „normális” bérezést is jelent; valamint ellenőrzésre, hogy az embert ne kísértse meg a beavatkozás a költségvetésbe, valamilyen korrupciós séma stb.

Razumkov jelezte, hogy a házelnökként kapott 40 ezer hrivnya körüli fizetése kielégíti őt, s ebben a minőségében senki nem kereste meg, és senki nem ajánlott neki „pótjövedelmet”.

Arra a kérdésre, hogy kaptak-e hasonló ajánlatokat a Nép Szolgája frakciójának tagjai, Razumkov kijelentette: „Úgy gondolom, ha lennének ilyen tények, a rendvédelmi szervekhez fordulnának. Ezt így kell csinálni.”

A korreszpondent.net emlékeztet, hogy Anna Szkorohod képviselő, akit néhány napja kizártak a kormánypárti frakcióból, kijelentette, hogy a Nép Szolgájában a képviselőknek ötezer dollár bért adnak „borítékban”. Ugyanakkor a képviselő szavait semmivel nem támasztotta alá.

A Nép Szolgája tagadta Szkorohod állítását.

(korrespondent.net/Kárpátalja)