Az Igazságügyi Minisztérium megszámolná a rabokat

2019. november 29., 14:51

Az Igazságügyi Minisztérium olyan szoftvert fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy megszámolják a büntetés-végrehajtási intézetekben szabadságvesztésüket töltő személyeket – jelentette az Ukrajinszka Pravda a tárca sajtószolgálata nyomán.

„Nincs megbízható adatunk az ukrán büntetés-végrehajtási intézetekben fogva tartottak számára vonatkozóan. Tisztában vagyunk vele, hogy számuk meghaladja az 50 ezret – talán 55 ezer, talán 53 plusz-mínusz néhány ezer. Nem tudjuk ezt kezelni, nem értjük, mi történik az emberekkel minden intézményben, nincs nyilvántartásunk. Az elmúlt néhány hónapban elindítottuk egy speciális szoftver fejlesztését, amely minden büntetés-végrehajtási intézetben működni fog, és amellyel nyilván fogják tartani az ott-tartózkodókat” – idézi a sajtószolgálat Denisz Maljuszjka igazságügyi minisztert.

Ezenkívül, a fogvatartottak elektronikus nyilvántartásának alapján, a tisztviselők fel akarják mérni a velük kapcsolatos kockázatokat.

A miniszter beszélt arról is, hogy kezdeményezni szándékoznak a magán vizsgálati fogházak gyakorlatának bevezetését.

„Lényegében ezek jól őrzött szállodákhoz lesznek hasonlatosak, ahol a pénzzel rendelkező emberek tartózkodhatnak a bírósági ítéletre várva. Ezekből a pénzeszközökből részben fedezni tudnánk a hagyományos vizsgálati fogházakban lévő személyek tartózkodásának költségeit” – mondta el egyebek mellett a miniszter.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)