Kormánypárti képviselő: Ideje lenne „kissé elnémítani” a szólásszabadságot

2019. november 29., 09:46

Olha Vaszilevszjka-Szmahljuk, a Nép Szolgája párt parlamenti képviselője, volt újságíró a Nasztojascseje Vremjának kijelentette, hogy Ukrajnában ideje lenne „kissé elnémítani” a szólás szabadságát – írja az Ukrajinszka Pravda.

„Úgy tűnik számomra, hazánkban olyan erős a szólásszabadság, hogy ideje lenne már kissé elnémítani, az elnökség intézménye iránti tiszteletből szűrni a beszédünket” – jelentette ki a képviselő annak kapcsán, hogy kollégáját, Szofija Fedinát és Maruszja Zvirobij önkéntest azzal gyanúsítják, megfenyegették Volodimir Zelenszkij elnököt.

Hozzátette, arra fog szavazni, hogy Fedinát megfosszák képviselői mentelmi jogától, ugyanakkor nem támogatja a felelősségre vonását.

Vaszilevszjka-Szmahljuk nem zárta ki, hogy a Zvirobijnál talált fegyver kapcsolatban állhat a Zelenszkijt ért fenyegetésekkel.

Korábban a sajtó közölte, hogy november 28-án reggel az Állami Nyomozóiroda (DBR) munkatársai házkutatást tartottak Maruszja Zvirobijnál, eredeti nevén Olena Szambulnál. Ő közölte, hogy a rendőrök a házkutatás során fegyvert foglaltak le.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, a két gyanúsított annak kapcsán bírálta az elnököt a világhálón, hogy október 26-án Zelenszkij személyesen igyekezett rábírni akciójuk beszüntetésére a kelet-ukrajnai csapatszétválasztás ellen a frontvonal közelében tiltakozó önkénteseket és veteránokat.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)