Több száz kilós heroinfogás Ungvárnál

2019. december 2., 12:25

Mint arról lapunk online-felületén november 29-én már hírt adtunk, kábítószerre leltek az ungvári határátkelő munkatársai Volvo típusú tehergépjárműben, melyet egy harmincéves férfi vezetett. 

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szerint 374 kg heroin volt az Európai Unióba tartó teherautóban – jelentette a Zakarpattya Online.

A teherautó építési anyagokat szállított. A jármű alapos átvizsgálása során a ragasztott furnérlapokba rejtett gyanús csomagokat találtak.

A helyszínen elvégzett gyorsteszt kimutatta, hogy a csomagokban heroin van. A vámosok ellenőrizték a rakományt, s valamennyi átvizsgált furnérlapban kábítószert találtak. A lefoglalt kábítószer súlya összesen 374 kg.

Az ügyben eljárás indult, folyamatban van a kábítószer eredetének felderítése, a feladó és a megrendelő személyazonosságának megállapítása. A csempészszállítmány feltartóztatására irányuló intézkedéseket az Állami Határőrszolgálattal és a vámtisztviselőkkel közösen hajtották végre, a Kárpátaljai Megyei Ügyészség eljárási felügyelete mellett – jelentette az SZBU sajtószolgálata.

A Kárpátaljai Megyei Ügyészség sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a kábítószert egy volinyi illetőségű férfi próbálta meg átcsempészni a határon, a szállítmány Kijevből Németországba tartott.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)