Ötszáz „odiózus” vámos elbocsátását jelentették be

2019. december 3., 10:58

Az Állami Vámszolgálat vezetője, Makszim Nefjodov megígérte, hogy a hivatal reformjának részeként elbocsátanak félezer „odiózus” vámtisztviselőt. Nefjodov szerint erre van szükség a korrupció leküzdéséhez – írja a Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata.

„Az új Állami Vámszolgálat immár hivatalossá vált elindításával több mint 500-at a vámszolgálat legodiózusabb munkatársai közül nem vezényelnek át az új struktúrába, el lesznek bocsátva. Ez azt jelenti, hogy sok régióban már most sikerül lefejezni a rendszereket” – mondta el a hivatal vezetője az Ukrajinszke Ragyio műsorában.

Nefjodov hozzátette, az Állami Vámszolgálat tisztségeinek betöltésére kiírt pályázatok december 1-jén indultak.

„De nagyon fontos a következő lépés, hogy hivatásos és becsületes emberekkel helyettesítsük őket (az elbocsátott munkatársakat – a szerk.). Mert különben két vagy három hónapra minden elcsendesül, aztán valaki ugyanazt a történetet rendezi meg ott... Kérem, higgyék el nekünk, hogy most tisztességesen lehet és szükséges majd dolgozni. Menjenek, és győzzön a jobb” – jelentette ki.

„Jövőre elindítunk egy programot a vámtisztviselők fizetésének emelésére, szóval menjenek” – tette hozzá Nefjodov emlékeztetve, hogy december elején 16 regionális vámhivatal kezdi meg a működését, amelyeket a létező 26 részleg bázisán hoztak létre.

(zn.ua/Kárpátalja)