Ötödik alkalommal indult útjára a matematika tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvége

2019. december 4., 09:54

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány immáron ötödször rendezte meg matematikai tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvégéjét. A foglalkozások célja a megyei, országos és nemzetközi matematikaversenyekre való felkészítés. A képzésre meghívást kaptak a Terebesi Viktor Emlékverseny és a Geőcze Zoárd Matematikaverseny első tíz helyezettjei, akik már eddig is bizonyították matematika iránti szeretetüket. Ebben a tanévben 95 tanuló kapott névre szóló meghívót. A versenyfelkészítő és tehetséggondozó hétvége programfelelőse Kulin Judit, az Ungvári 10. Sz. Dayka Gábor Középiskola igazgatója és az Ungvári Tehetségpont koordinátora volt. Ő volt az ötletgazdája annak, hogy legyenek olyan tehetséggondozó hétvégék, ahol csak matematikával foglalkoznak a nebulók.

A tehetséggondozó hétvége megnyitóján Kulin Judit, a hétvége szakmai felelőse köszöntötte a jelenlévőket. Ismertette a versenyfelkészítő hétvége szabályzatát, rendjét, programját, feladatait, és eredményes felkészülést kívánt a megyei és Kárpát-medencei matematikaversenyekhez. Elmondta, hogy reményei szerint az együtt töltött hétvégékről új ismeretekkel és új barátokkal gazdagodva térnek majd haza a tanulók.

A teljes versenyfelkészítő program három hétvége alatt valósul meg az alábbi időpontokban a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola bázisán: 2019. november 29.–december 1., 2020. január 10–12., 2020. január 31.–február 1–2.

A programot a magyar kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.