Kinevezték a nagyszőlősi és az ungvári közigazgatás új vezetőit

2019. december 6., 10:57

Az elnök kinevezte a nagyszőlősi és az ungvári járási állami adminisztrációk vezetőit – jelentette csütörtökön este a Zakarpattya Online.

A portál szerint a kinevezésről szóló államfői rendeletek az Elnöki Hivatal weboldalán is megjelentek. Ezek szerint Volodimir Zelenszkij a Nagyszőlősi Járási Állami Adminisztráció élére Vaszil Kist, az Ungvári Járási Állami Adminisztráció vezetőjévé Vjacseszlav Dvorszjkijt nevezte ki.

Dvorszjkij 2015-ben a Petro Porosenko Blokkja színeiben indult a megyei tanácsi választásokon, s az Ukrhazbank kárpátaljai fiókjának vezetője.

Vaszil Kisnek 30%-os részesedése van a Holosz Karpat internetes kiadványt működtető azonos nevű társaságban, amelynek többségi tulajdonosa a portál szerint Valerija Busko, Ivan Buskónak, a Viktor Janukovics-féle Régiók Pártja egykori képviselőjének lánya.

A Zakarpattya Online emlékeztet, ugyancsak tegnap az elnök Roman Tarabijt nevezte ki a Szolyvai Járási Állami Adminisztráció élére, míg az Ilosvai Járási Állami Adminisztráció vezetője Viktor Tovsztij lett.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)