December 8-tól indul az „új vám”

2019. december 7., 12:38

A miniszteri kabinet rendeletet fogadott el az „Új Vámszolgálat” elindításáról, amely felhatalmazza az újonnan létrehozott vámszolgálatot és annak területi egységeit a teljes értékű munka megkezdésére – jelentette az Ekonomicsna Pravda az új hivatal weboldala nyomán.

Megjegyzik, hogy december 8-tól az Állami Vámszolgálatra ruházzák át az Állami Fiskális Szolgálat hatásköreit, ami az állami vámpolitika, az állami vámszolgálatra vonatkozó jogszabályok alkalmazásával összefüggő jogsértések elleni küzdelemmel kapcsolatos állami politika megvalósítását illeti.

„Végre hivatalosan elindítjuk az Új Vámszolgálat munkáját, ami lehetővé teszi számunkra a vámszféra hatékonyabb átalakítását, a tervezett infrastrukturális projektek megvalósítását, a személyzet jelentős megváltoztatását.

Tovább dolgozunk a szolgálat munkájának újraindításán, a vámmal kapcsolatos, az évek során kialakult negatív sztereotípia megtörésén és az országba áramló csempészáru feltartóztatásán” – jelezte Maxim Nefjodov, az Állami Vámszolgálat vezetője.

Az Ekonomicsna Pravda emlékeztet, Nefjodov közölte, hogy az új vámszolgálat elindításával elbocsátják a vámszolgálat több mint 500 „legodiózusabb” dolgozóját.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)