Szuprunt „törölték” az Egészségügyi Minisztérium weboldaláról

2019. december 7., 09:49

Az Egészségügyi Minisztérium weboldaláról eltávolítottak minden anyagot, amelyekben említés történik a tárca előző megbízott vezetőjéről, Uljana Szuprunról, valamint helyetteseiről, Pavlo Kovtonyukról, Olekszandr Lincsevszjkijről, Olha Sztefanisináról és Roman Ilikről – jelentette a Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata.

Rákeresve az említett nevekre a weboldalon megjelenik ugyan a sajtóközleményeket tartalmazó oldal, de amikor megpróbáljuk megnyitni valamelyiket, a rendszer jelzi, hogy az anyag már nem létezik – írja a portál.

Maga Uljana Szuprun úgy véli, hogy a minisztérium a vezetés utasítására cselekedett, amely megpróbálja leállítani a reformot és igyekszik megsemmisíteni mindent, ami a reformra utal.

„Ez néhány órával azután történt, hogy egy közlemény jelent meg az oldalamon, amely tényszerűen bírálja az Egészségügyi Minisztérium csapatának tevékenységét, illetve tétlenségét, valamint a Technokraták Kormányának intézkedéseit az egészségügy terén. Ez valóban nagyon érett reakció azoknak a felnőtteknek a részéről, akik elkötelezték magukat az ország fejlesztése és átalakítása mellett” – jegyezte meg ironikusan a volt tárcavezető.

Hozzátette, a hírek néhány kattintással eltávolíthatók, az átalakítás viszont már működik és az ukránokat nem lesz egyszerű meggyőzni arról, hogy a reform nem lehetséges.

Megjegyzendő, hogy a Szuprun nevével fémjelzett egészségügyi reform nem volt különösebben népszerű Ukrajnában.

(zn.ua/Kárpátalja)