Káosz, hisztéria és fenyegetőzés: mi folyik jelenleg az egészségügyi minisztériumban?

2019. december 11., 08:37

Káosz uralkodik az Ukrán Egészségügy Minisztériumban, melyet jelenleg Zorjana Szkalecka vezet – tudatja az obozrevatel.com hírportál.

Irina Litovcsenko, az intézmény stratégiai tervezési és európai integrációs igazgatóságának vezetője az Ukrajinszka Pravdának adott interjújában elmondta, hogy Szkalecka abszolút nem rendelkezik semmilyen tapasztalattal egy nagyobb szervezet vezetéséhez. A minisztériumot egy papírgyártó céggé alakította át, fenyegetik a régebbi alkalmazottakat, továbbá hamis információ megosztására kényszerítik a munkatársakat.

Az információk szerint az egyik munkanap ebédidejében a miniszter helyettese azzal bízta meg az intézmény honlapjának adminisztrátorait, hogy azok tüntessenek el minden hírt és fényképet, amelyek az előző politikai „csapat” működése alatt kerültek feltöltésre. Miután az adminisztrátorok ezt megtették, Litovcsenko azt a rendeletet kapta, hogy a minisztérium Facebook-oldalán tegye közzé azt a hamis információt, miszerint hiba történt a rendszerben, így a régi tudósítások eltűntek az oldalról.

Litovcsenko elmondása szerint a vezetőség agresszív módon beszél az alkalmazottakkal, folyamatos nyomásnak és fenyegetésnek vannak kitéve. Azért is megrovás jár, ha az új miniszter előtt megemlítik Uljana Szuprun nevét, s azért is, hogy Zorjana Szkalecka nevét a kihelyezett táblákon túl kis méretű betűkkel írják ki.

(obozrevatel.com/VV)