Magabiztos ungvári győzelmek

Kézilabda

2019. december 18., 08:34

Az országos élvonalbeli női kézilabda-bajnokság legutóbbi fordulójában az Ungvári Kárpáti hazai környezetben látta vendégül a tabella alsóházához tartozó Kijevi Sportiskola gárdáját és magabiztos győzelmekkel abszolválta a két-két bajnoki pontot.

Az első találkozón Viktor Csernov lányai 36-21 arányú győzelmet arattak, míg a másnapi visszavágón már nem nyílt ekkorára az olló, és a vendéglátók 32-23-ra győzték le fővárosi ellenfelüket.

Ami a másik két bajnoki párharcot illeti, a listavezető Halicsanka Lviv nem botlott Herszonban és 37-16-ra, valamint 30-22-re győzte le ellenfelét. A Kárpátival az ezüstéremért hajtó Real Mikolajivnak sem jelentett gondot a sereghajtó Szpartak Kijev 39-21 arányú legyőzése, és bár a másnapi mérkőzés már szorosabbra sikerült, de ezt is a Real nyerte 26-22-re.

A bajnoki tabellát továbbra is a Halicsanka Lviv vezeti 12 mérkőzésből megszerzett 22 pontjával (mint ismeretes, a lembergiek egyedül Ungváron szenvedtek vereséget ősszel) az egyformán 19 pontos Kárpáti és Real előtt (ez a két utóbbi együttes 14 mérkőzésen gyűjtötte össze pontjait).

(felvégi)