Juhokat tartóztatott fel a határőrség

2020. január 4., 09:43

A Rahói járásban az ukrán–román határtól mintegy 30 méternyire 6 juhra lettek figyelmesek a határőrök. Az eset már több mint egy hete, még decemberben történt.

Roman Mendrisora, terebesfejérpataki (Gyilove) lakos közölte, hogy az ő juhait tartóztatták fel a határőrök. A férfi azóta sem tudja visszaszerezni a jószágokat. Elmondása szerint a falu határában pásztor vigyázott a juhaira, de december 28-án valahová elment, és magára hagyta a nyájat. Amikor visszatért, a juhok már nem voltak a legelőn. Másnap a határőrsön találtak rá a juhokra, de a magát tulajdonosnak valló férfi azóta sem tudja hazavinni az állatokat. A határőrök tulajdonjogi okmányt követelnek tőle. A határőrök azt állítják, hogy a falutól mintegy 6 kilométernyire éjfél körül találtak rá a juhokra. Szerintük a nyomok arra mutatnak, hogy a juhok Románia felől jöttek, ezért kételkednek abban, hogy ki a tulajdonos.

Roman Mendrisora nem tud tulajdonjogi okmányt felmutatni, mivel ilyennel nem rendelkezik. A gazda aggódik a juhok állapota miatt, főleg azért, mert azok vemhesek. A határőrök állítják, hogy a juhokról gondoskodnak, azok melegben vannak és nem éheznek. Eközben a kérdéssel már az Állami Fogyasztási Szolgálat munkatársai is foglalkoznak, vizsgálják, hogy ki lehet a tulajdonos.

(mukachevo.net/RV)