A képviselők több mint egyharmada részesült lakhatási támogatásban 2019 végén

2020. január 12., 16:50

Az elmúlt esztendő utolsó negyedévében 163 parlamenti képviselő részesült kompenzációban a bérelt lakás vagy a szállodai szoba után, amelyben megszálltak kijevi tartózkodásuk alatt – jelentette a Holosz Ukrajini nyomán a korrespondent.net.

A jogszabályok értelmében a képviselők abban az esetben jogosultak lakhatási támogatásra, ha nem rendelkeznek kijevi lakóhellyel és bejelentett lakcímük több mint 30 kilométerre található a főváros közigazgatási határától.

Korábban Dmitro Razumkov parlamenti elnök kijelentette, hogy minden honatya boldogulhatna e kompenzáció nélkül. A házelnök ugyanakkor nem jelezte, hogy szándékában állna törvénymódosítást kezdeményezni e tárgyban.

A korrespondent.net december végén megírta, egy volt lépviselőt azzal gyanúsítanak, hogy több mint 300 ezer hrivnya kompenzációt vett fel szállodai szoba bérléséért, miközben a saját lakásában élt, amelyet nem tüntetett fel vagyonnyilatkozatában. Roman Sztefancsuk, a parlament elnökének helyettese viszont visszafizette az államnak azt a közel 40 ezer hrivnyát, amelyet lakbérre utaltak ki a számára szeptember és október hónapokra.

(korrespondent.net/Kárpátalja)