Februárban kerülhet a parlament elé a földpiaci törvény

2020. január 16., 11:05

David Arahamija, a kormányzó Nép Szolgája párt frakcióvezetője szerint a Legfelső Tanács februárban tárgyalhat a földpiaci törvényről második olvasatban ؘ– írja az UNIAN hírügynökség.

A képviselő szerint a parlamentnek előbb szavaznia kell valamennyi jelenleg aktuális törvénytervezetről, ezt követően láthat hozzá a földpiacról szóló javaslat tárgyalásához. A tervezet megvitatása akár három hónapot is igénybe vehet.

Az újságírók érdeklődésére, miszerint előfordulhat-e, hogy a földpiaci törvényjavaslat vitáját nyárra halasztják, Arahamija jelezte: „Úgy gondolom, február közepe táján, valahogy így [kerülhet rá sor]. Talán február végén.”

A Legfelső Tanács 2019. november 13-án fogadta el első olvasatban a törvényjavaslatot, melynek értelmében 2020. október 1-jétől Ukrajnában bevezetik a földpiacot. A tervezethez több mint 4000 módosító indítványt nyújtottak be.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy a parlament agrárbizottsága január 13-án bemutatta a törvény tervezetének végleges változatát.

Korábban bejelentették, hogy a készülő törvény értelmében egy tulajdonos legfeljebb 10 ezer hektár termőföldet birtokolhatna.

(unian.ua/korrespondent.net/Kárpátalja)