Honcsaruk a befektetőknek: csak annyit kell mondani, „Dicsőség Ukrajnának!”, és minden ajtó megnyílik

2020. január 23., 17:11

Ahhoz, hogy egy befektető sikeres legyen Ukrajnában, mindössze két szót kell tudnia, nevezetesen: „Dicsőség Ukrajnának!” – közölte Olekszij Honcsaruk miniszterelnök csütörtökön Davosban.

Honcsaruk a Villággazdasági Fórum keretében a Viktor Pincsuk oligarcha által szervezett hagyományos Ukrán reggeli rendezvényen beszélt az ukrajnai befektetési lehetőségekről. Ukrajnában a sikerhez a befektetőnek csak annyit kell tudnia ukránul, hogy „Dicsőség Ukrajnának!” – idézte a kormányfőt az unn.com.ua hírportál.

Honcsaruk kifejtette, ha ismerik ezeket a kulcsszavakat, akkor a befektetők otthon fogják érezni magukat Ukrajnában. Ismételjék utánam: „Dicsőség Ukrajnának! – Dicsőség a hősöknek!” – szólította fel a kormányfő az Ukrán reggeli résztvevőit.

Az üzleti reggelin a miniszterelnök azt is elmondta, hogy a kormánya helyén marad, semmilyen lemondást nem terveznek. „Nagyszerű a kormány kapcsolata az államfővel, és példátlanul jó az együttműködés a legfőbb állami hivatalokkal” – hangsúlyozta Honcsaruk.

(vb/karpat.in.ua)