Az ukrán–amerikai stratégiai partnerség elmélyítéséről tárgyalt Prisztajko és Pompeo Kijevben

2020. január 31., 11:24

Egyebek mellett Ukrajna és az USA stratégiai partnerségének az elmélyítéséről, a két ország katonai és gazdasági téren folytatott együttműködéséről és a Kijevnek nyújtott amerikai kétpárti támogatásról tárgyalt pénteken az ukrán fővárosban Vadim Prisztajko külügyminiszter amerikai kollégájával, Mike Pompeoval – közölte Katerina Zelenko, a külügyminisztérium sajtószóvivője a Twitteren, az unn.com.ua hírportál tudósítása szerint.

„Nagyon konstruktív volt Vadim Prisztajko külügyminiszter és Mike Pompeo, az amerikai diplomácia vezetőjének találkozója. A felek megvitatták Ukrajna és az USA közötti stratégiai partnerség további elmélyítésének, a katonai-gazdasági együttműködés fejlesztésének és az Ukrajnának nyújtott kétpárti támogatás növelésének kérdéseit” – írta a sajtószóvivő.

Zelenko köszönetét fejezte ki „Washington világos és erőteljes jelzéseiért az USA megingathatatlan támogatásáról az orosz agresszió elleni fellépést, Ukrajna szuverenitása és területi egysége melletti kiállást, Ukrajna védelmi képességeinek az erősítését és a kritikus reformok végrehajtását illetően.”

(vb/unn.com.ua)