Már orvost is ölnek, nem csak gyermeket Kijev központjában

2020. február 3., 10:11

Több lövéssel megöltek egy plasztikai sebészt vasárnap este Kijev belvárosában, a tettes elmenekült a helyszínről, a rendőrség több szálon nyomoz – adta hírül a strana.ua hírportál.

Andrej Szotnyik ismert plasztikai sebészt, aki Donyeckből települt át Kijevbe, támadója annak a háznak a lépcsőházánál várta, ahol az orvos lakást bérelt. A házból egy nejlonzacskóval a kezében lépett ki, majd a rá leadott lövés miatt futva próbált menekülni, de hamar a földre zuhant. Az elkövető egyszer még belelőtt, majd kiragadta a kezéből a csomagot és elmenekült. Az esetet rögzítették a térfigyelő kamerák, a gyilkosság részletei megtekinthető az interneten.

A rendőrség több irányba kezdte meg a nyomozást. Az egyik verzió szerint a jól kereső, magánklinikát vezető orvos üzleti találkozóra indult és pénzt vitt a nejlonzacskóban. Valaki a környezetéből kiadhatta az információt vagy gyilkost bérelt fel a pénz megszerzése érdekében. Van olyan változat is, hogy a sebészen egy rosszul sikerült plasztikai műtét miatt állt bosszút a páciense.

A vérfagyasztó gyilkosság az ukrán főváros szívében akkor következett be, amikor a közvélemény még fel sem ocsúdott a december elején történt orvgyilkosság hatása alól, amikor egy hároméves gyermeket lőttek le ifjú ATO-sok. Mint ismeretes akkor Kijev belvárosában két tizenéves, a kelet-ukrajnai harcokban edződött mesterlövész Vjacseszlav Szobolev, szintén Donyeckből áttelepült üzletembert akarta megölni a terepjárójában, de elvétette a célt és a kiszemelt áldozat helyett annak hároméves kisfiát lőtte le.

 

(vb/karpat.in.ua)