Arahamija a Donyec-medencéért cserébe adna vizet a Krímnek

2020. február 12., 10:42

David Arahamіja nem ellenezné, hogy cserébe az ukrán határ teljes ellenőrzéséért a Donyec-medencében Ukrajna vizet juttasson az elfoglalt Krímre – jelentette az UNIAN hírügynökség.

A Nép Szolgája frakció vezetőjének a Prjamij tévécsatorna műsorában tették fel a hipotetikus kérdést, mi lenne a személyes véleménye arról, ha Vlagyimir Putyin orosz elnök engedményeket ajánlana a Donyec-medence vonatkozásában cserébe azért, hogy Ukrajna vízzel lássa el a megszállt Krímet.

„Elégséges kompromisszumnak fogom ezt tekinteni. Belemennék ebbe. Mert a Krímen, így vagy úgy, ukrán polgárok fogják használni a vizet” – jelentette ki Arahamija.

Ugyanakkor a képviselő szerint Oroszországnak ehhez vissza kell vonnia csapatait a Donyec-medencéből, és lehetővé kell tennie Ukrajna számára a határai ellenőrzését.

„Ha cserébe minden fegyveres alakulatukkal visszavonulnak Rosztovba, mi pedig teljes ellenőrzés alá vonjuk a határunkat, akkor ezért vizet kell juttatni a Krímre. Biztos belemennék ebbe” – erősítette meg David Arahamija.

(unian.ua/Kárpátalja)