A kormány egy magánvállalatot bízott meg éves jelentése elkészítésével

2020. február 19., 14:26

A miniszteri kabinet 84 ezer hrivnyát költött a 2019. évi munkájáról szóló jelentés elkészítésére és prezentációjára – jelentette a korrespondent.net a nyilvános beszerzések rendszerében (ProZorro) szereplő adatok nyomán.

Ezek szerint a miniszteri kabinet titkárságának gazdasági és pénzügyi főosztálya rendelte meg a miniszteri kabinet programjának végrehajtásáról és eredményeiről beszámoló jelentés elkészítését és nyilvános bemutatását.

Így a grafikai tervezési szolgáltatások 36 ezer hrivnyába kerültek, a kommunikációért a minisztériumokkal (adatgyűjtés) 24 ezer hrivnyát, a tézisek elkészítéséért 18 ezer hrivnyát, szövegszerkesztésért 6 ezer hrivnyát fizettek a Magonova & Partnersnek.

A cég igazgatója, Anasztaszija Magonova utóbb a Facebook közösségi oldalon írt arról, hogy szerinte milyen kemény és jó munkát végeztek, egyben kikelve a kormánymegbízás és személye kapcsán a közösségi médiában megjelent bejegyzések ellen.

A korrespondent.net emlékeztet, az ukrán kormány február 17-én, hétfőn közzétette jelentését 2019. évi tevékenységéről. A dokumentum szerint a miniszteri kabinet számos területen csak most veti meg a további reformok alapjait.

(korrespondent.net/Kárpátalja)