Zelenszkij bejelentéseit elemezte a KVU

2020. február 20., 13:29

Az Ukrán Választók Bizottsága (KVU), elemezve Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek az elmúlt év során tett bejelentéseit, arra a megállapításra jutott, hogy azok jelentős részét nem hajtották végre – írja a korrespondent.net a KVU sajtószolgálata nyomán.

„Egy év elmúltával állítható, hogy Zelenszkij bejelentett elképzeléseinek jelentős részét soha nem valósították meg, néhányuknak pedig éppen az ellenkezője történt” – jelezte a KVU a Facebook közösségi oldalon.

A civil szervezet példákkal támasztja alá állítását.

„Feltétlenül szakembereket fogunk bevonni (a kormányzásba és nem ismerősöket – a szerk.).” Zelenszkij elnökké választása után sok kormányzati tisztséget ismerősei és barátai töltöttek be, köztük Ivan Bakanov (a Kvartal-95 Stúdió társtulajdonosa az Ukrán Biztonsági Szolgálat elnöke), Jurij Kosztyuk (a Kvartal-95 Stúdió forgatókönyvírója az Elnöki Hivatal elnökhelyettese lett), Szerhij Szivoho (az RNBO titkárának tanácsadójává nevezték ki) stb.

„Azt akarom, hogy abbahagyják a lövöldözést. Ezek a »megállapodások« számomra nem tűnnek túl nehéznek, meg lehet állapodni.” Mára a csapatszétválasztás ellenére a harcok de facto folytatódnak, és az áldozatok száma folyamatosan növekszik, azoknak a területeknek a közelében is, ahol megtörtént a csapatszétválasztás.

„Ma itt vannak nekünk a minszki megállapodások, amelyek nem működnek túl jól. Szeretnék még néhány országot bevonni, talán egy kicsit újraformatálni.” A minszki folyamat résztvevői a mai napig ugyanazok, mint korábban. Sőt, az elnök csapata már fel sem veti nyilvánosan ezt a kérdést.

A korrespondent.net emlékeztet, a KVU korábban utánajárt, hogyan szavaztak a parlamenti képviselők decemberben. Ezek szerint a Nép Szolgája képviselői átlagosan a szavazások 86%-ában vettek részt, míg a Hang esetében ez az arány 85%, az Európai Szolidaritásnál 79%, az Ellenzéki Platform – Az Életért és a Haza esetében pedig 62%.

(korrespondent.net/Kárpátalja)