Személyi sérüléseket, halált is okoztak az ítéletidőben kidőlt fák Ukrajnában

2020. február 25., 12:59

A viharos szélben kidőlt fák egy idős nő halálát és négy ember sérülését okozták Ukrajnában – közölte kedden az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat.

A haláleset előző napon a dél-ukrajnai Odesszában történt, egy 69 éves nő vesztette életét. A Dumszkaja helyi hírportál beszámolója szerint az utcán dőlt rá a fa az idős nőre, a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.

A többi személyi sérülés az ország középső részében lévő Kirovohrad, a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk, a keleti Zaporizzsja és a déli Herszon megyében történt. A heves széllökésekkel kísért viharok kiterjedtek gyakorlatilag az ország egészére, több helyen az országban nagy mennyiségű csapadék – eső, havas eső – is esett.

A közlemény szerint a katasztrófavédelem munkatársai 211 lakossági hívásra mentek ki segítséget nyújtani, 239 kidőlt fát takarítottak el. A munkálatokban 774 szakember vett részt. Krivij Rih városában egy autót kellet kiszabadítaniuk egy kidőlt fa alól.

Kedden még mindig az ország 12 megyéjében összesen 504 településen nem volt áram a szélviharok miatt – főként az ország déli és keleti részén –, viszont az utakat már mind járhatóvá tették. Kedden délelőtt még mindig erős, helyenként óránkénti 70 kilométeres széllökések vannak az ország java részén.

(MTI)