Víz a gázvezetékben

2020. március 26., 08:57

Az eset Beregszászban történt. A város központjában lévő többlakásos ház egyik lakója önkényesen szerelt fel gázbojlert és a vezetékeket felcserélve vizet kapcsolt a gázcsőhöz.

A férfi „mesterkedése” következtében a lépcsőház két fővezetéke vízzel telítődött. „Egy beregszászi lakos jelezte, hogy a lakásában nincs gázszolgáltatás, s a szomszédasszonyánál is hasonló a helyzet. A helyszínre kiérkezett gázügyi szakemberek megállapították, hogy víz van a rendszerben” – közölte Viktor Ivanov, a Zakarpathaz munkácsi kirendeltségének vezetője.

A beregszászi gázügyi szakemberek átvizsgálták a lakásokat és észrevették, hogy az ötödik szint egyik lakásában a tulajdonos önkényesen kicserélte a gázbojlert. Eközben felcserélte a gáz- és vízcsöveket. Ha később vették volna észre a bajt, a víz az egész ház gázrendszerét elárasztotta volna, és valamennyi lakás gázszolgáltatás nélkül maradt volna.

Az említett két lakásban a gázórába is víz került, így azok is elromlottak. A mérőműszereket a cég költségén kicserélték. A „mester” beismerte vétkességét és kész megtéríteni az okozott kárt.

(pmg.ua/RV)