Hétfőn ül össze a parlament

2020. március 28., 13:51

A Legfelső Tanács rendkívüli ülésére hétfőn, március 30-án kerül sor – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök, miután részt vett a Nép Szolgája parlamenti frakciójának péntek esti tanácskozásán.

„Azt tervezzük, hogy a parlament rendkívüli ülésére hétfőn kerül sor” – idézi az államfőt az Ukrajinszka Pravda.

Az elnök indoklása szerint az ülés előtt még elő kell készíteni bizonyos prioritást élvező törvényjavaslatokat a koronavírus elleni küzdelemmel kapcsolatban, illetve ennek megfelelően módosítani szükséges a költségvetést.

„Ezt nagyon alaposan, részletesen ki kell dolgozni, hogy senkit ne sértsünk meg, ne állítsuk le a gazdaságot egyik vagy másik megszorítással. Fontos, hogy az egyszerű embereink, a tanítók, az egészségügyi dolgozók, a köztisztviselők se lássák kárát” – tette hozzá.

Korábban Volodimir Zelenszkij úgy vélte, a parlamentnek a reformok megvalósítása terén a meghatározott rendnek megfelelően kell működnie, bár a koronavírus-járvány miatt törölték az összes plenáris ülést április 3-ig.

Jevhenyija Kravcsuk, a Nép Szolgája frakció helyettes vezetője március 25-én nem zárta ki, hogy a járvány miatt a parlament következő ülését a szabad ég alatt, például egy stadionban tartsa meg.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)