A minisztérium az elsősök iskolába íratásáról

2020. április 5., 17:41

Az iskolák online fogadhatják az elsősök iskolába íratásához szükséges okmányokat, vagy a karanténtól függően későbbi időpontra halaszthatják a benyújtásukat – derül ki egyebek mellett az Oktatási és Tudományos Minisztérium weboldalán megjelent tájékoztatásból, amelyet az UNIAN hírügynökség ismertet.

„A COVID-19 járvány megakadályozására elfogadott törvény lehetővé teszi az intézmények működési rendjének módosítását a karantén idejére – ez vonatkozik az oktatási intézményekre is. Vagyis a beíratáshoz szükséges dokumentumok leadása rugalmasan szervezhető meg, akár online is. Vonatkozik ez az első osztályba való felvételre is” – közölte Ljubomira Mandzij megbízott oktatási és kulturális miniszter.

A beíratáshoz szükséges dokumentumok rugalmas fogadásáról a karantén idején az általános középfokú oktatási intézmény alapítója dönthet. Az alapító többek között engedélyezheti a dokumentumok szkennelt alakban történő benyújtását is e-mailben, elektronikus aláírás nélkül.

Az így beérkezett okmányokat a többi dokumentumtól elkülönítve kell nyilvántartásba venni, a feladó és a címzett megjelölésével. A beíratáshoz szükséges dokumentumok benyújtásának határidejéről a helyi önkormányzatok és a helyhatósági szervek döntenek. A minisztérium azonban azt javasolja, hogy halasszák ezt a folyamatot a karantén utáni időkre.

(unian.ua/Kárpátalja)