Zaporizzsjában nem áll le a tömegközlekedés

2020. április 6., 16:45

Megtagadta az Egészségügyi Minisztérium utasításának végrehajtását, nem állítja le a városi tömegközlekedést Volodimir Burjak, Zaporizzsja polgármestere – írja a zn.ua.

A város lakói ugyanakkor a jövőben csak orvosi maszkban vagy respirátorban utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön – közölte a városvezető a Facebook közösségi oldalon.

„Igen, valóban, az Egészségügyi Minisztérium szerint ajánlott betiltani a közlekedést a villamosok és a trolibuszok kivételével. Megértem, hogy egy ilyen kényszerintézkedés valószínűleg helyes. De! Ugyanakkor tudom, hogy az orvosoknak, a közművek dolgozóinak, az üzletek, a gyógyszertárak alkalmazottainak és általában azoknak, akiknek nincs lehetősége a távmunkára, el kell jutniuk valahogyan a munkahelyükre” – mutatott rá a polgármester.

Volodimir Burjak közölte, hogy döntését a miniszteri kabinet 2020. április 2-i, 255. sz. rendeletével kapcsolatban jogászokkal konzultálva hozta meg. Jelezte, hogy amennyiben a kormány újabb rendeletet ad ki, a város vezetése kész operatívan határozni azzal kapcsolatban.

(zn.ua/Kárpátalja)