Még mindig nem dőlt el, mikor ülhet össze a parlament

2020. április 8., 15:22

Dmitro Razumkov, a Legfelső Tanács elnöke a 112 Ukrajina tévécsatornának nyilatkozva nem tudott pontos választ adni arra kérdésre, a hét melyik napján kerülhet sor az ukrán parlament következő rendkívüli ülésére – írja az UNIAN hírügynökség.

„Az ülés e hét végén lesz. A jelenlegi helyzet szerint nehéz megmondani, hogy pontosan mikor. Vagy csütörtökön, úgy gondolom, hogy a nap második felében, vagy pénteken” – közölte a házelnök.

Razumkov szerint az ülés időpontja attól függ, hogy a parlament mikor kapja meg azokat a törvénytervezeteket, amelyekről a testületnek tárgyalnia kell, valamint sok függ e dokumentumok kidolgozottságától is.

„A kulcskérdés változatlanul a költségvetés módosítása. Amint megkapjuk a miniszteri kabinettől, a képviselők fel fogják dolgozni. Ezek után tudjuk véglegesen eldönteni, hogy mikor kerül sor Ukrajna Legfelső Tanácsának rendkívüli ülésére” – jelezte a parlament elnöke.

A költségvetés módosítása azért vált szükségessé, hogy a miniszteri kabinet további eszközöket csoportosíthasson át a COVID-19 elleni küzdelemre, illetve a gazdaság támogatására. Legutóbb a törvényhozás nem szavazta meg a kormány módosító indítványát.

(unian.ua/Kárpátalja)