Több mint 600 kg borostyánt foglaltak le Rivnében

2020. április 9., 16:18

Rivnében az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai több mint 600 kilogramm borostyánt foglaltak le attól a szervezett bűnözői csoporttól, amelynek egy bérgyilkosság előkészítéséhez is köze volt – jelentette a korrespondent.net az SZBU weboldala nyomán.

„A különleges erők munkatársai a többlépcsős speciális művelet során megállapították, hogy a bűnözők bérgyilkosságot készítenek elő az egyik társadalmi szervezet képviselője ellen. Az aktivista nyilvánosan ellenezte a borostyán illegális kitermelését és az erdőirtást Rivne, valamint Zsitomir megyékben” – olvasható a közleményben.

Az SZBU ez év februárjában dokumentálta a bűncselekmény elkövetésének előkészítését és elfogták a gyilkosság megrendelőjét.

A további nyomozati és operatív intézkedések során a nyomozók április 8-án felfedezték a bűnözők által törvénytelenül kitermelt borostyán tárolási helyét. A csoport egyik tagjának otthonában végzett házkutatás során a bűnüldöző szervek munkatársai több mint 600 kilogrammnyi eladásra előkészített „napkövet” foglaltak le.

(korrespondent.net/Kárpátalja)