Evakuálták az égő falvak lakosságát

2020. április 18., 10:25

Evakuálták az erdőtüzek miatt leégett falvak lakóit Zsitomir megye Ovrucsi járásában – közölte a korrespondent.net a megyei adminisztráció sajtószolgálata nyomán.

A lángok megfékezésére további felszereléseket vezényeltek át más járásokból, mivel a tűz több falut lángokba borított, leégtek az emberek házai, és az erős szél elősegíti, hogy újabb területekre terjedjenek át a lángok. A leégett falvak lakóit evakuálták, és a szomszédos községekbe telepítették át.

A Zsitomir Megyei Erdő- és Vadgazdálkodási főosztály közölte, hogy az április 16-i állapot szerint a megye 9 erdőgazdaságának területén keletkeztek tüzek a száraz növényzet felgyújtása miatt a mezőgazdasági hasznosítású földterületeken és a háztáji gazdaságokban.

„Zsitomir megye több mint 1,5 ezer erdésze menti az erdőket a tűztől. Ugyanennyi erdőgazdasági dolgozó járőrözik az erdőkben az új tüzek megelőzése érdekében” – mondta el Andrij Zablockij, az Állami Erdészeti Erőforrások Ügynökségének vezetője.

Jelenleg 27 nagy erdőtűz lokalizálásán és felszámolásán dolgoznak. Tizennégy tüzet már sikerült lokalizálni, közel 2000 hektár területen. Az oltás több mint 100 jármű és a légierő bevonásával zajlik.

(korrespondent.net/Kárpátalja)