Kárpátaljai nyertese is van a Maradj otthon, fotózz és nyerj! pályázatnak

2020. április 22., 17:30

Olvasóink talán még emlékeznek rá, hogy a Félelem Nélküli Élet Közhasznú Alapítvány és Ukrajna Siófoki Tiszteletbeli Konzulátusa március közepén nemzetközi fotópályázatot hirdetett Maradjunk otthon, győzzük le a járványt! címmel. A Horváth Zoltán, Ukrajna siófoki tiszteletbeli konzulja által létrehozott alapítvány a pályázattal minél több ötletet szeretett volna adni a családoknak a kényszerszünet alatti idő hasznos és szórakoztató eltöltésére határon innen és túl.

Nos, április 20-án lezárult a szavazás. „Fantasztikus! Több mint 17 ezer szavazatot kaptunk! Szívből gratulálok a győzteseknek, és mindenkinek köszönöm az aktív részvételt. Most mi jövünk, és ajándékozunk. Részletek hamarosan” – adta hírül Timkó Tímea tiszteletbeli konzuli aszisztens. Egyébként a szervezők április 5-ig várták a fotókat. A beküldött képeket folyamatosan publikálták Ukrajna Siófoki Tiszteletbeli Konzulátusa Facebook-oldalán, majd április 6-án közzétették az alapítvány Facebook-oldalán is, ahol nyilvános szavazás döntötte el, kié a legkreatívabb ötlet.

A #maradjotthonésszavazz #залишайсявдоматаголосуй #stayathomeandvote hashtaggal beküldött 206 fotó összesen 17 000 reakciót kapott. Az első helyezett, az Ivano-Frankivszk megyei Artyom Bucsinkszkij ebből 699-et, a második, aki egy kárpátaljai kislány, az ungvári járási Homokon élő Mitró Zsófia 502-t, a harmadik helyezett Katerina Kutinszka pedig, aki szintén Ivano-Frankivszk megyei, 491-et. Gratulálunk!

A szervezők kedden felvették a kapcsolatot a szülőkkel, s annyit elárultak, hogy a gyerekeknek hamarosan azt fogja hozni a postás, amire vágytak.

(Facebook/RV)