Viharos szél és eső vonult végig megyénken

2020. április 25., 19:57

A viharos erejű szél a Beregszászi, a Szolyvai, a Nagyszőlősi, a Huszti, a Nagybereznai, az Ilosvai és a Munkácsi járásokban okozott jelentős károkat – közölte Natalija Batir, a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata Kárpátaljai Kirendeltségének sajtószóvivője.

Több helyen fákat döntött ki, tetőket bontott meg a szél. 11 településen szünetel az áramszolgáltatás. A szakemberek dolgoznak a károk elhárításán. A nagyszőlősi járási Nagycsongován (Borzsavszke) szinte mindenki mezőgazdasági termesztéssel foglalkozik. A mezőkön, ahol több mint 1000 fóliasátorban termelnek zöldségféléket, virágokat, a szél alaposan megtépázta, sőt csaknem a levegőbe repítette a fóliákat. Az Ilosvai járásban úgyszintén tombolt a vihar. Egyes értesülések szerint kórházak (járási kórház szülészeti részlege) és oktatási intézmények tetőszerkezetét rongálta meg a szél, illetve gyökerestül tekert ki fákat. A beregszászi járási Gáton az úttestre zuhant és elzárta a közlekedést egy nagy fa. Beregszászban úgyszintén áramszünetet okozott a vihar.

Ezzel szemben Ungváron kissé kegyesebb volt az időjárás a helyiekhez. Az eső előtt erősen fújt ugyan a szél, de ez egyedi látványt eredményezett: a vihart a szakurafák rózsaszínű sziromkavalkádja kísérte. Majd az eső után élénk szivárvány jelent meg a város felett. Helyenként dupla szivárványt is megfigyeltek. Erről Katerina Irha közölt felvételeket.

(0312.ua/Facebook/RV)