Több ukrán katona megsebesült a Donyec-medencében

2020. május 8., 11:11

Az Oroszország által támogatott fegyveres alakulatok a tegnapi nap folyamán 13 alkalommal sértették meg a tűzszünetet, hat ukrán katona megsebesült az ellenséges tűzben – derül ki az Egyesített Erők parancsnokságának sajtóközpontja által kiadott tegnap esti összesítésből, amelyet az UNIAN hírügynökség ismertet.

A kelet-ukrajnai harcok övezetében végrehajtott tüzérségi támadások során az ellenség 122 mm-es lövegeket, 120 és 82 mm-es aknavetőket is bevetett, holott ezeket a fegyvereket tilos a demarkációs vonal közelében telepíteni. Ezenkívül különböző rendszerű gránátvetőkből, gyalogsági harcjárművek fegyverzetéből, nagy kaliberű géppuskákból és kézifegyverekből is lőtték az ukrán állásokat.

A parancsnokság jelentése kitér arra is, hogy az Egyesített Erőknek határozott fellépésükkel és a készenléti tüzérségi eszközökkel sikerült gátat vetni az ellenséges tüzérségi támadásoknak. Mindhárom csapatszétválasztási övezetben stabil a helyzet és betartják a tűzszünetet.

A nap folyamán nem jelentettek koronavírusos megbetegedéseket a személyi állomány körében. A műveleti térségben minden szükséges intézkedést foganatosítanak a fertőzés behurcolásának és elterjedésének megelőzése érdekében.

(unian.ua/Kárpátalja)