Újságírókat ért támadás egy zaporizzsjai piacon

2020. május 8., 12:26

Zaporizzsjában, a Bahcsiszaraj piacon támadás érte több országos és regionális tévécsatorna forgatócsoportját – közölte a Facebook közösségi oldalon Szerhij Tomilenko, az Ukrán Újságírók Nemzeti Szövetségének elnöke.

A korrespondent.net tájékoztatása szerint egy ismeretlen férfi káromkodva az újságírókra vetette magát. Megpróbálta letépni az NTN tévécsatorna újságírójának és operatőrének maszkját, igyekezett megakadályozni, hogy felvételt készítsenek a piac munkájáról karantén idején.

A támadó viselkedése miatt a jelenlévő operatőrök egyike könnygázt fújt a férfi arcába. Utóbb elmondta, nem látott más lehetőséget a támadó lecsillapítására, félő volt, hogy bántalmazza a kollégáit, vagy kárt tesz a berendezésben.

Az újságírók nem hívták a rendőrséget az eset miatt, de a történtekről készült felvételt eljuttatták a megyei rendőrség sajtószolgálatához.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy a karantén idején gyakoribbakká váltak az újságírók elleni támadások. Csupán áprilisban 10 ilyen eset történt.

(korrespondent.net/Kárpátalja)