Lembergben nem lazítanak a karanténon

2020. május 11., 14:06

A Lemberg (Lviv) megyei technogenikus és ökológiai biztonsággal és vészhelyzetekkel foglalkozó bizottság elhalasztotta a karantén enyhítését, amelyet május 11-től hirdettek meg Ukrajna egész területén – jelentette az Ukrajinszka Pravda a Lemberg Megyei Állami Adminisztráció tájékoztatása alapján.

„Tekintettel a koronavírusos megbetegedések és a halálos esetek számának növekedésére a megyében, a bizottság elrendelte a karantén meghosszabbítását május 15-ig. Vagyis a május 11-től tervezett enyhítések május 15-től kerülnek bevezetésre” – idézi a portál Tarasz Hrenyát, a megyei állami adminisztráció helyettes vezetőjét.

Lemberg megyében a május 10-i helyzet szerint 54 lakosnál diagnosztizálták a koronavírust, két fertőzött meghalt. Ukrajnában 552 új esetet regisztráltak a nap folyamán, ezzel a járvány kezdete óta 15 232-en fertőződtek meg az országban.

Denisz Smihal miniszterelnök korábban bejelentette, hogy május 11-én enyhítenek a karanténintézkedéseken, bizonyos feltételek teljesülése esetén pedig a tervezettnél gyorsabban is sor kerülhet további enyhítésekre.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)