Lövésekkel állítottak meg a csempészeket a Rahói járásban

2020. május 15., 18:54

Újabb incidens történt a Rahói járásban a helyi csempészek és a munkácsi határőregység között. A nézeteltérés közben a bűnözők megpróbálták elgázolni a határőröket, és kárt tettek a járművükben is. A csempészeket csak lövések által sikerült megállítani.

Az eset Terebesfejérpataknál történt egy búvárruhás csempész letartóztatását követően, aki hat láda cigarettát próbált átcsempészni a határ túloldalára. A további vizsgálatok során a hatósági munkatársak ellenőrzés céljából megállítottak egy Volkswagen Golf típusú járművet, melynek sofőrje nem volt hajlandó felmutatni okmányait. Kis időn belül a helyszínre érkezett egy szintén külföldi rendszámú Volkswagen Passat, s a Golf sofőrje átült a „megmentésére” érkezett személygépkocsiba. Ezt követően megpróbálták elgázolni a határőröket, és elhajtottak Nagybocskó irányába.

A határőrök több figyelmeztető lövést is leadtak, szolgálati járművükön elindultak a Passat irányába, azonban útjukat elállta egy Land Cruiser, betörték a hatósági gépkocsi szélvédőjét, és fizikai bántalmazással is fenyegették a határőröket.

Később kiderült, hogy a Land Cruiser sofőrje az egyik csempész édesapja, aki megpróbálta megakadályozni fia felelősségre vonását, azonban a rendőrség mindkettejüket letartóztatta. Az ügyben eljárás indult.

(ukrinform.ua/VV)